Løgten Fodterapi

Nedgroede negle

Nedgroede tånegle er meget almindeligt, specielt på storetånegle. Man opdager det typisk ved at føle smerter eller ømhed på neglens sider. Det kan også komme til udtryk gennem betændelse eller sår, eller hård hud. En nedgroet negl er en ubehagelig oplevelse og kan være meget smertefuldt – derfor skal den behandles hurtigst muligt. 

Hvad er en nedgroet negl?

En nedgroet tånegl er en smertefuld tilstand, fordi neglen vokser ind i huden og vævet omkring den tå der er ramt. Det er et meget almindeligt problem, men derfor er det stadigvæk meget ubehageligt. Derfor anbefaler vi hos Løgten Fodterapi, at det behandles hurtigst muligt.

Hvorfor får man nedgroede negle?

Hvis du har en eller flere nedgroede negle, kan det skyldes flere forskellige ting. Hvis du går i et par sko der enten er for tætsiddende eller får små, kan det påvirke hvordan dine negle vokser. Hvis der ikke er nok plads i skoene til at negle kan vokse naturligt, kan det påvirke hvordan de gror.  
En anden årsag kan være den måde du klipper dine negle på. Hvis du kommer til at klippe for langt ned i siderne, kan neglen gro ind i huden rundt om. Desuden kan der sidde en lille neglespids tilbage, hvilken også kan medføre at neglen gror ind i huden.  

En nedgroet negl kan også opstå, hvis du somme tider river neglene af i stedet for at klippe dem. Når du river et stykke af en negl, efterlader du den blottet og det fører til irritation. 

Hvordan behandler man en nedgroet negl?

Vi har god erfaring med både at behandle og at forebygge nedgroede negle.

En nedgroet negl behandles ofte med en bøjle. Denne bøjle formes omkring neglen, og giver et let løft. Dette løft er medvirkende til at neglen på sigt retter sig til, og dermed vokser naturligt igen. Bøjlen skal rettes til hver 5-6 uge, indtil din negl igen får sin naturlige form og længde. Dine symptomer forsvinder oftest med det samme.

Desuden gør behandlingen hverken ondt når den står på, eller bagefter. Vi rådgiver dig under behandlingen, i hvordan du forebygger at det sker igen.

Det er muligt at få en henvisning fra din egen læge. På den måde kan du få tilskud til bøjlebehandling.

Lad Løgten Fodterapi behandle din nedgroede negl

Hvis du døjer med en nedgroet negl, anbefaler vi at du booker tid til en neglebehandling hos os.  

Hos Løgten Fodterapi behandler vi nedgroede negle, og har stor erfaring med det. Vi starter altid med en grundig undersøgelse, så du får den helt rigtige behandling. Vi tilpasser vores behandlinger til dig, og sørger for at den nedgroede negl behandles så skånsomt som muligt.  

Du kan booke tid ved at ringe til os på 25 75 85 41, ved at skrive til os på info@løgtenfodterapi.dk eller ved at klikke her. 

Vi fjerner smerter og forebygger yderligere komplikationer, med effektive neglebehandlinger mod nedgroede negle.  

Book en tid hos os

Du kan booke en tid via knappen herunder
Du kan også ringe på 25 75 85 41 eller sende os en mail på info@løgtenfodterapi.dk