Løgten Fodterapi

Negleproblemer?

Vi vejleder og tilbyder behandling af negle

Negleproblemer findes i mange afskygninger, og ingen af dem er særligt behagelige eller belejlige. Heldigvis kan vi både tilbyde behandling og vejledning, så du kan slippe af med alt fra neglesvamp, til fortykkede negle og nedgroet negl. 

Det er ikke sjovt at døje med negleproblemer, og det kan være meget generende. Negleproblemer kan begrænse os i, hvilke sko vi kan have på, og hvor langt vi kan gå. Og de kan også give problemer med selvtilliden, så man fx ikke føler sig komfortabel ved at have bare tæer på en varm sommerdag. Heldigvis kan problemet løses med den rette fodbehandling

Neglesvamp behandling 

Neglesvamp kan være et meget generende negleproblem, både på grund af udseendet og følelsen, og her kan neglesvamp behandling virkelig være kærkomment. Vi vil gerne give dig en faglig vurdering af, hvorvidt det er neglesvamp, du lider af, og selvfølgelig også hjælpe dig med at behandle det. 

Hvad er neglesvamp? 

Det lyder måske lidt specielt, men svamp er faktisk ikke noget problem i sig selv. Vi har nemlig alle sammen en naturlig forekomst af svamp på kroppen. Alligevel kan svamp godt føre til gene, hvis den får mulighed for at udbrede sig. Det kan blandt andet være i form af neglesvamp, som oftest kommer af svamp mellem tæerne eller under foden. 

Få vejledning og behandling 

Neglesvamp er ét af de mere almindelige negleproblemer, og vi kan heldigvis komme det til livs med den rette behandling. Hos Løgten fodterapi behandler vi neglesvamp med en neglebehandling og spray, der er effektiv og skånsom afhjælper problemet. På den måde kan men undgå tablet behandling der påvirker hele kroppen  og undgår bivirkninger Vi vil gerne hjælpe dig med at drøfte problemet, så du får den helt rette behandling.

Fortykkede negle 

Hvis du døjer med brune eller gule negle, kan det være på grund af negleproblemer som fortykkede negle. Fortykkede negle kan nemlig ofte kendes på de brune, gule eller hvide striber – eller en kombination af farverne – på neglens længderetning. 

Hvorfor får man fortykkede negle? 

Fortykkede negle kan komme af flere ting. Måske har du tabt noget på foden eller gået ind i et tungt møbel. Det kan ødelægge dét, man kalder for neglelejet, og det betyder, at din negl fortykker. 

Sådan behandles negleproblemet 

Heldigvis behøver det ikke at være et stort problem, at du har fået en fortykket negl. Det kan godt være temmelig generende, at neglen er blevet tyk og besværlig at have med at gøre, men neglen kan slibes ned til normal tykkelse igen. 

Behandling af nedgroet negl 

Nedgroede negle er et almindeligt problem, og det kan kendes ved smerter rundt om neglen. Hvis huden er rød og hævet, kan det også være et tegn på en nedgroet negl, og i værste fald kan der opstå betændelse. 

Nedgroet negle behandles ofte med en bøjle, der formes omkring neglen og giver et let løft, som på sigt vil rette neglen tilbage til en naturlig negl igen.

Derfor får man nedgroet negl 

Der kan være flere grunde til, at du har fået en nedgroet negl. Det kan blandt andet skyldes den måde, du har klippet dine negle på. Kommer man til at klippe neglene langt ned i siderne, kan der sidde en lille neglespids tilbage, som kan vokse sig ind i huden. 

Forkert klipning af negle 

Hvis du sommetider river neglen af, i stedet for at klippe den, kan du også få dette problem. Neglespidsen kan føre til meget gene og irritation, og den kan også skabe betændelse. Så faktisk er det vigtigt, at du ved, hvordan du klipper dine negle mest skånsomt. 

For små eller for spidse sko 

En anden årsag kan være sko, der på den ene eller den anden måde klemmer foden og tæerne. Hvis du går i spidse sko, er der en god sandsynlighed for, at det er grunden til din nedgroede negl. Det, der sker, er, at neglene kan begynde at vokse nedad for at kunne være i skoene, og før du ved af det, har du desværre fået dig en nedgroet negl. 

Sådan behandles en nedgroet negl hos Løgten Fodterapi

Vi kan heldigvis godt både behandle og forebygge nedgroede negle. En neglebøje kan få neglen rettet på plads igen, så du ikke længere skal døje med problemet. Neglebøjlen fungerer sådan, at den løfter neglesiderne op ved hjælp af et blidt træk. 

Bøjlen bliver rettet til hver 5-6 uge, indtil din negl har fået sin naturlige længde og form tilbage. Dine symptomer forsvinder som oftest med det samme, og behandlingen gør hverken ondt imens eller efter, at den bliver foretaget.